HÍD A SZAKOK KÖZÖTT

AVAGY KÖZÖSSÉGI VÍZIÓK

HORVÁTH ALEXANDRA
BAGI ADÉL MIRTILL
BARANYA DÁVID
VALUSKA TAMÁS

Az üzleti szemlélet és a művész látásmód koherenciája alkotja meg projektünket az aktuális félévben. A hallgatói együttműködés révén olyan csapat jött létre, amelyben a gyakorlatiasság és a komplexitás kiemelkedő szerepet tölt be. Mindez összekapcsolódva egy közös projektben, ahol különböző szakos hallgatók egymással kollaborálva hoznak létre megvalósuló projekteket. Csapatunkban mindenki a saját szakterületén szerzett tapasztalatait osztotta meg, ezáltal elősegítve a projekt sikerességét. A gazdasági ismeretek, az üzleti és marketing stratégiák, valamint a designelmélet harmóniája által jött létre a közös víziónk, a Get IT!

A Get It! MICRO HUBs, egy olyan közösségi logisztikai hálózat, amely forradalmasíthatja az utolsó mérföldes csomag házhozszállítást. Alapvetően arra a problémára keressük a választ, hogy az online megrendelt csomagok házhozszállítási és kézbesítési rendszerét milyen innovatív megoldással lehetne javítani. A Get IT! olyan megoldást kínál az LMS-t végző vállalatok számára, amellyel a megnövekedett igényeket úgy lehet kiszolgálni, hogy mellette az emisszió is csökkenthető. Közösségre épülő, peer to peer megoldásunk olyan magánszemélyek által működtetett MICRO HUB hálózatot építene ki, amely hatékonyabb, testre szabottabb, gyorsabb és kényelmesebb szolgáltatást eredményezhet a házhozszállítás területén.

Mindezt úgy szeretnénk elérni, hogy magánszemélyek bevonásával létrehozunk egy olyan mikro raktár (HUB) hálózatot, ahol a partnerek a lakóhelyükből 1-1,5 négyzetmétert felajánlanak csomagtárolásra, majd ki is szállítják azokat a hozzájuk közel eső címekre. Mivel lakóházak mindenhol vannak, valamint egyre több az olyan ember, aki rugalmasabb munkalehetőséget keres, úgy gondoljuk, hogy a közösség kiépítése gyors ütemben megvalósítható. Ezzel a megoldással rengeteget javíthatunk a szolgáltatás minőségén és megnövelhetjük a jelenlegi kiszállítói rendszer kapacitásait.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük