KÖTELEZŐ! február 6-11.

(Majdnem) minden napra egy-egy jó program mától hétfő estig: beszélgetés Gulyás Miklós fotográfussal a Capa Központban, tárlatvezetés a Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállításban a Mai Manó Házban,  Szivonya Gergő kiállításmegnyitója a Trafóban, díjnyertes rövidfilmek a Toldiban és Trust your Architect! beszélgetés a belsőépítészetről a KÉK-ben.

Élet és Mű: Gulyás Miklós
Beszélgetőtárs: Szarka Klára
Gulyás Miklós a hazai dokumentarista fényképezés meghatározó alakja. Művészként és tanárként egyaránt megkerülhetetlen a munkássága. Roppant következetes, de mégis folyton megújuló fotográfiai stílusa mással össze nem téveszthető alkotói jegyeket mutat.
1957-ben Budapesten született. Az egri tanárképző főiskola elvégzése után a Magyar Iparművészeti Egyetemen mesterdiplomát szerzett fotó szakon. A Magyar Iparművészeti Főiskola, később Magyar Iparművészeti Egyetem, majd Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Vizuális Kommunikáció Tanszék fotó BA, MA, DLA tanára, jelenleg egyetemi docense. Tanított a Szellemkép Szabadiskolában, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán is. 2003 és 2015 között a fotografus.hu Alapítvány a Magyar Fotográfiáért kuratóriumi tagja, művészeti vezetője. Több fontos kurátori munkája mellett szerkesztőként, szakíróként, zsűrik tagjaként is aktívan vesz részt a magyar fotóművészeti életben.
Az eseményen való részvétel ingyenes.

MIKOR:: február 6., 17.30 óra
HOL: Capa Központ, Stúdió, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Forrás: Capa Központ

Vissza a jövőbe / A 19. század a 21. században – tárlatvezetés
A Mai Manó Házban megrendezett Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás kortárs művészek munkáit vonultatja fel, akik olyan technikákat, eljárásokat vagy akár témákat alkalmaznak, amelyek bizonyos szempontból emlékeztetnek a 19. század első felének fotográfusai által is használt módszerekre. E művészek nemcsak ihletet nyernek a fotográfia hajnalának úttörő megoldásaiból, de rendhagyó ötleteikkel tovább is gondolják azokat.
Bővebben a kiállításról: http://maimano.hu/kiallitasok/vissza-a-jovobe-a-19-szazad-a-21-szazadban/

MIKOR: tárlatvezetés február 7. 18 óra, nyitva március 17-ig
HOL: Mai Manó Ház, 1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Forrás: Mai Manó Ház

Szinyova Gergő: No abracadabra
Szinyova Gergő (1986) művészeti pályája közel egy évtizede az absztrakció festészeti nyelvének megújításáról szól. Szinyova absztrakciója a digitális képkorszak szülötte, a sokszorosítás és a nyomtatás különféle formái inspirálják, ciklusai a képek végtelennek tűnő áramlását is tematizálják. Műveiben a festészeti gesztusok egyediségét és relevanciáját konfrontálja a digitális kép végtelen reprodukálhatóságával. Ennek szellemében a Trafó Galériában bemutatott új festményei is tartalmaznak grafikai vizuális referenciákat és áthallásokat, kezdve a rizográfiai eljárás „színelcsúszásaitól” a szekvenciálisan visszatérő motívumokig.

MIKOR: február 8. 19 óra (megnyitó), nyitva március 24-ig
HOL: Trafó Galéria, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Forrás: Trafó Galéria

Díjnyertes rövidfilmek / Award-Winning Short FIlms
Válogatás nemzetközi fesztiválokon díjakat nyert új finn rövidfilmekből. Ha csak egy vetítésre tudsz eljönni a fesztiválon, ez legyen az! A hat rövidfilm markánsan eltérő aspektusát mutatja be a mozinak, az életnek és Finnországnak, legyen szó őshonos számi táncosokról vagy középosztálybeli környékre beköltöző sátánistákról egy fekete komédiában.

MIKOR: február 10.
HOL: Toldi Mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Forrás: Toldi Mozi

Trust your Architect! Belsőépítészet
A 2019-es év első Trust your Architect! beszélgetésén a belsőépítészeti tervezésben jártas irodák képviselői ülnek egy asztalhoz. Hol van a belsőépítészet helye a generáltervezés folyamatában? Mennyire integrálódik a belső koncepciója a teljes épület tervezésébe? Hol a határ építész és belsőépítész között? Miben más egy főleg belsőépítészettel foglalkozó irodában dolgozni mint máshol? Ha valakit a belsőépítész pálya érdekel, hol és milyen tudást szedjen magára az építészképzésen felül?
Beszélgetők: Erdélyi Linda (Lab5), Simonfalvi Bence (POSITION Collective), Tótszabó Tamás (Pyxis Nautica), Kiss-Gál Zsuzsanna (atelierarchitects), Farkas Anett (Arch Studio)
Moderátor: Tomaschek Katalin (Nanavízió)

MIKOR: február 11. 19 óra
HOL: KÉK, Kortárs Építészeti Központ, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Forrás: KÉK

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.