Kötelező! január 20-23.

Négy napra négy programot ajánlunk, így nem lesz nehéz választani. Vasárnap: Nextfeszt 3 a Trafóban. Hétfő:  Cinemascope 3 az Urániában. Kedd: Égetett geometria a Vasarely Múzeumban. Szerda: Ajándék a Budapest Galériában.

It’s a MATCH / smART! XTRA / nextfeszt_3
Létezik-e digitális önazonosítás? Hogyan láttathatjuk magunkat a virtuális felületeken? Milyen énképet közvetíthetünk posztjaink, becsekkolásaink és hozzászólásainkon keresztül? Lehet egy applikációnak vagy algoritmusnak tekintete? Kinek a szemével nézzük és figyeljük egymást valójában? Hogyan tudjuk megszólítani egymást? Milyen közvetítő csatornákra, jelzésekre és gesztusokra van szükségünk, hogy egymásra találjunk?
Az It’s a MATCH! est munkabemutatói különböző médiumokon keresztül tesznek kísérletet az egymáshoz kapcsolódás, az online és offline térben zajló új típusú kommunikációs formák, interakciós lehetőségek feltérképezésére a kortárs tánc, a tipográfia és a textiltervezés területén az interfész-, a média- és az arculatdesign eszköztárát alkalmazva. Interaktív öltözékperformansz, társkereső csatornák adatbázisát vizualizáló kiállítás és testhasználatainkból építkező videóinstalláció.
Meghívott vendégek: Puskás Marcell, Lévai Zsófia és Simkó Beatrix.

MIKOR: január 20. 19 óra
HOL: Trafó Klub, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Forrás: Trafó

Cinemascope 3
Az idén harmadik alkalommal megrendezett Cinemascope a METU Mozgóképkultúra és médiaismeret és a Kameraman alapképzésen, valamint a Mozgóképművész mesterképzésen 2018-ben diplomázottak alkotásaiból mutat válogatást. A filmeket az egyetem hallgatóiból összeállt stábok készítették, a különböző részfeladatokat más-más szakok jelenlegi és volt növendékei látták el. A kétrészes programban a legkülönbözőbb témájú és műfajú mozgóképeket tekinthet meg a közönség.

MIKOR: január 21. 18:30
HOL: Uránia, 1088 Budapest, Rákóczi út 21.

Égetett geometria //megnyitó//
Az Égetett geometria, Zománcművészeti kísérletek Bonyhádon 1968 – 1972 című időszaki kiállítás 1968 és 1973 között a nyaranta néhány hétig a bonyhádi zománcgyárban dolgozó művészek alkotói tevékenységét mutatja be.  A zománc, tartós, időjárásálló tulajdonságai lehetővé tették a fiatal alkotók számára, hogy annak felületét és alakját, egy Victor Vasarely által is manifesztált demokratikusabb vizuális univerzum eszközévé tegyék, szabadtéri vagy köztéri bemutatásra, így összekötve a belső és külső tereket, a természetet és a várost, a rögzítettséget és a mozgást, az esztétikát és a tartalmat, végül pedig a művészetet és az életet.

MIKOR: január 22. 19 óra
HOL: Vasarely Múzeum, 1033 Budapest, Szentlélek tér 6.

Forrás: Vasarely Múzeum

Ajándék/Gift
A kiállítás annak az évente megrendezett kiállítás-sorozatnak a negyedik része, amely 2015 óta a kiállított alkotások közös jegyeként a művészi alkotófolyamatnak egy-egy típusát jelöli meg. A közös jegy jelen esetben a művek készítője és birtoklója közötti személyes kapcsolaton túl, a készült alkotás időnként konkrét időhöz, esetleg élethelyzethez köthető volta. Az ekképpen készült műalkotások sokszor az ajándékban részesülő fél alapos, mély ismeretét is magukba foglalják. Jelen bemutatásukkal a kiállított tárgyak szinte kivétel nélkül először kerülnek ki a privát szférából a nyilvánosság elé. Értelmezhetőségükhöz fontos, hogy az ajándékozás hátterének történetét is megismertessék a közönséggel. Az Ajándék című kiállítás témája – a kiállított tárgyak materiális jelenlétével – az élmény ajándékozás korában megfigyelhető ellentétre hívja fel a figyelmet.

MIKOR: január 23. 18:30
HOL: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos u. 158.

Forrás: Budapest Galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.