Kötelező! január 10-től

Idei első ajánlónkban fotóval, festészettel valamint a friss FKSE és FISE tagok kiállításával szeretnénk kedvet csinálni ahhoz, hogy az ünnepi lazítás után bemelegítsünk az évre. KÖTELEZŐ! 

Finisszázs / Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete
A Magyar Nemzeti Galéria a nagy sikerű Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás zárórendezvényével nyitja újévi programjait. A londoni kiállítás finisszázsa azonban nem elsősorban a zárásról szól, hanem a kiállításhoz kapcsolódó értelmezések bővítéséről és továbbgondolásáról. Aki még nem látta, annak most először, aki pedig már látta, annak most utoljára érdemes elmennie a budai várba, a Magyar Nemzeti Galériába.

MIKOR: január 12. 18:00
HOL: Magyar Nemzeti Galéria, Budavári Palota, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Forrás: MNG

Gőbölyös Luca: Árnyékutazó Shanghaiban 
„Turisták….elnéztem ezeket az embereket, akik ott álltak a fantasztikus épületek előtt, a lélegzetelállító tereken a legtöbben elkezdenek fényképezni. Igyekeznek birtokba venni, amit nem vihetnek magukkal; eközben magukat is lefotózzák, lefotóztatják, bizonyítandó, hogy ott jártak. New Yorkban, a világ egyik közepén a turistákat nézve jött az ötlet, hogy beálljak a városba látogató idegenek képeire, így a fotókon keresztül “elutazzak” a világ legkülönbözőbb pontjaira. 2017-ben, 15 évvel az Árnyékutazó után, Shanghaiban jártam. A helyiek, a kínai turisták kérései hívták életre az Árnyékutazó projektem folytatását.” Gőbölyös Luca

MIKOR: január 14. 19:30/megnyitó, megtekinthető február 1-ig
HOL: 2B Galéria, 1092 Budapest, Ráday utca 47.

Forrás: 2B

kraft, werk • az FKSE új tagos kiállítása
Az FKSE-be 2018-ban felvett új tagok ezúttal egy olyan bemutatkozó kiállítást hoznak létre, amelyben nem a már elkészült munkák kerülnek a középpontba, hanem a munkafolyamatokra, alkotói fázisokra helyeződik a hangsúly, arra hogyan is épül fel egy adott projekt. A kiállításon többnyire a kész művek helyett a tervek, ötletek, vázlatok, eltérő gondolkodásmódok kerülnének előtérbe: egy épp aktuálisan zajló kutatás és tervezés kezdetétől a legutóbbi munka hátteréig vagy akár végeredményéig. A kiállítás célja, hogy a különféle alkotói folyamatok és művészi gondolkodásmódok bemutatásán keresztül adjon képet az FKSE legújabb tagjairól, amely akár többet is elárulhat egy-egy művész praxisáról mint egy elkészült, lezárt munka. A vázlatokhoz, tervekhez, alakuló projekthez hasonló a mindig változó, bővülő portfólió műfaja is: így a kiállítás záróeseményeként egy nyilvános portfóliókonzultációt szervezünk, ahol bárkinek lehetősége lesz egy “villámrandi” keretében a művészekkel beszélgetni.
Résztvevők: Bán András, Bilak Krystyna, Biró Dávid, Bubla Éva, Fusz Mátyás, Gallov Péter, Hajdu Levente, Horváth Villő, Kazi Roland, Lázár Dóri, Monhor Viktória, Martinkó Márk, Poór Dorottya, Regős Benedek, Szabó Menyhért, Teplán Nóra, Tettamanti Ádám, Thury Lili, Tillmann Hanna, Várnai Ágnes.

MIKOR: január 16. 20:00, megtekinthető február 8-ig
HOL: FKSE, 1077 Budapest, Rottenbiller u. 35.

Forrás: FKSE

Fresh Fishes 11.
A 2018-ban felvett szilikát, textilművész, formatervező, vizuális kommunikáció, ötvös tagok bemutatkozó kiállításán, műveiken keresztül megismerhetik a fiatal művészgeneráció friss látásmódját.
A kiállító művészek: Bánó Rita, Birkás Mona, Csizmadia Annamária, Gspann Zsuzsa, Horn Enikő, Kocsor Eszter Sára, Kreisz Janka, Laskóy Andra, Lázár Dóri, Maczák Gabriella, Maróti Viktória Mára, Padányi Orsolya, Patkós Dániel, Sallay Anna, Sinkovits Zsuzsanna Zsófia, Sustik Kriszta, Temesi Apolka, Tóthová Dominika, Urbán Orsolya, Varnyú Dorina Rita, Veszprémi Gabriella

MIKOR: január 25-ig
HOL: FISE Galéria, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.

Forrás: FISE

KÉP-ELMÉNY
2018 januárjában a Bolyai Gyermekotthoni Központ gondoskodásában élő fiatalok részére fotó alapú művészetterápiás és élménypedagógiai projekt indult: fotográfusok, fotóművészek egy workshop-sorozat keretében a növendékekkel közösen hoztak létre a fiatalok önkifejezését és önismereti munkáját elősegítő fotográfiákat, fotó alapú alkotásokat.
KÉP-ÉLMÉNY workshop-sorozat Hossala Tamás fotográfus, művészeti terapeuta vezetésével és  tíz magyar fotográfus közreműködésével zajlott.  A résztvevők  Ajpek Orsolya, Barakonyi Szabolcs, Bartha Máté, Dobos Tamás, Kéri Gáspár,  Móricz-Sabján Simon, Rozovics Éva, Szabó Bernadett, Szász Lilla és Szombat Éva voltak.

MIKOR: március 10-ig
HOL: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Forrás: Capa Központ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.