KÖTELEZŐ! november 23-29.

Skandináv filmek, Anilogue, DrMáriás és Tudósok, Párhuzamos valóságok és beton workshop a város különböző pontjain. Az elkövetkező héten se maradunk KÖTELEZŐ! programok nélkül.

Skandináv Filmfesztivál
Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a Skandináv Filmfesztivál. S hogy mivel készülünk? Többek között premier előtt vetítjük a Q-ügyosztály következő darabját és Lars von Trier legújabb pszicho-thrillerét. Ingmar Bergman születésének századik évfordulóját egy retrospektív programmal ünnepeljük. Sőt, számos olyan játék- és dokumentumfilmet is műsorra tűzünk, amelyet csak nálunk nézhettek meg. A legkisebbekről sem feledkeztünk meg, nekik egy skandináv mesékből álló diaválogatással kedveskedünk.
Program: https://issuu.com/skandinavfilmfesztival/docs/skandin_v_m_sorf_zet_issuu

MIKOR: november 22-28.
HOL: Art + Cinema, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 39.

Forrás: Art + Cinema

DrMáriás: Magyar Nemzeti Festészetet! kiállításmegnyitó
Nemzetünk Nagy Unortodox Harcából a kortárs művészek sem maradhatnak ki. Ezért drMáriás azt a nem kis feladatot jelölte ki magának, hogy a kor krónikásaként számos különös portréképpel örökítse meg napjaink egyik-másik különös eseményét, élményét, hangulatát annak meghatározó szereplői ábrázolásával.

MIKOR: november 27. 20 óra
HOL: A38 Hajó, 1114 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Forrás: A38

Párhuzamos Valóságok / Parallel Realites tárlatvezetés & remix
A Párhuzamos Valóságok / Parallel Realities csoportos kiállításhoz kapcsolódó tárlatvezetésen a kiállítás kurátora az alkotókkal közösen mutatja be a személyes univerzumokat megjelenítő, a realitás fogalmára reflektáló munkákat, melyek a képző- és médiaművészet, az üveg-, a játék- és az ékszertervezés valamint különböző analóg és digitális technológiai megoldások fúziójából születettek.

MIKOR: november 28. 18 óra
HOL: Deák 17 Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.

Forrás: Deák 17 Galéria

16. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál
Közel 300 rövidfilm és 14 egész estés alkotás látható az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Három Hollóban, a Ludwig Múzeumban, a Francia, Lengyel és Cervantes Intézetekben, a vetítéseken kívül pedig workshopok, koncertek és további programok várják az érdeklődőket.

MIKOR: november 28. – december 2.

Forrás: Anilogue

1,5°punk – BETON workshopok négy helyszínen
A Budapesti Metropolitan Lab és a S’39 Hybrid Design Manufactory kollaborációja keretében várunk benneteket november 29-én beton workshopjainkra, ahol betonból készült pecsétekkel fogunk dolgozni újrahasznosított anyagokra, táskákra, pólókra (lehet hozni sajátot, de korlátozott számban mi is biztosítunk alapanyagot).

MIKOR: november 29. 14:30-20:00
HOL: METU Rózsa utcai campus, Meetlab, Dürer Kert, Jurányi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.