KÖTELEZŐ! november 16-22.

Kiállítások, tárlatvezetés, workshopok és végre mozi: Palotai Gábor, Szabó Dezső és Ruben Brandt mellett az elkövetkező napokban az ART OPEN!-re és a Posterfestre is érdemes időt szánni.

Tárlatvezetés – Palotai Gábor: Zoo, Landscapes, Cosmos
Palotai Gábor tervezőgrafikus, képzőművész, a nemzetközi design szcéna elismert alakja, autonóm munkáival Svédországtól Budapestig számos hazai és nemzetközi kiállítótérben találkozhatott már a közönség. Palotai holisztikus vizuáliskultúra-felfogását tükröző alkotói gyakorlatában nem válik külön designeri és képzőművészeti tevékenysége. Életművében a klasszikus grafikai műfajok mellett olyan, nehezen besorolható vagy kevésbé szokványos formátumok és médiumok is helyet kapnak, mint a konceptuális fotó, a graphic design novel, a nyomtatott textil, a narratívát nélkülöző digitális mozgóképek vagy akár a köztéri emléktábla.

MIKOR: november 16. 18 óra
HOL: Trafó Galéria, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

forrás: Trafó Galéria

Ruben Brandt, a gyűjtő már a mozikban
Az év egyik legjobban várt magyar filmje. „Bonyolult vizuális, filmes, kulturális utalásrendszer, sodrás, film noir-ral keveredő, pszichologizáló akció-thriller. Mindez együtt az új hazai animációs szenzáció, a Ruben Brandt.” artportal.hu

MIKOR: november 16-tól a mozikban

forrás: https://www.facebook.com/RubenBrandtagyujto/

ART OPEN! workshop nap a METU-n
Kipróbálnád milyen a kamera mögött állni? Tudni szeretnéd, hogyan készíts bábot, gasztrofotót, építs csomópontot, tervezz címkét, esetleg az ékszerkészítés vagy a divat világa érdekel? Akkor november 20-án a METU-n a helyed! Izgalmas workshopokon keresztül megismerheted képzési területeinket, segítünk, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb művészeti szakot. A három órás nyitott műhelynap keretében több mint 25 projektet vagy technikát próbálhatsz ki, beszélgethetsz nagyköveteinkkel és tanárainkkal is.

MIKOR: november 20. 17 – 20 óra
HOL: METU művészeti campusok, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6., 1077 Budapest, Rottenbiller utca 17-19.

Szabó Dezső: Darkroom – könyvbemutató és a Skála/Scale című kiállítás megnyitója
Szabó Dezső Darkroom című kötete az elmúlt négy évben készült és kiállításokon korábban már bemutatott (Fekete-Fehér/Black and White. Vintage Galéria, 2015; Exposed. Vintage Galéria, 2016; és A fény határai/Limits of Light. Vintage Galéria, 2017) munkáiból megjelenített problémakört vizsgálja és viszi tovább. Műfaji értelemben mindegyik sorozat a kamera nélkül készült fotografikus kép (cameraless photography) kategóriájába tartozik, mind a négy a fényérzékeny anyag, a fekete-fehér fotópapír, mint információt rögzítő és hordozó felület tulajdonságainak a vizsgálatán alapszik.
A könyvbemutató után, 19 órától Skála címmel Szabó Dezső legújabb munkáiból nyílik kiállítás a Vintage Galériában.

MIKOR: november 20. 18 óra könyvbemutató, 19 óra kiállítás megnyitó
HOL: könyvbemutató a Mai Manó Házban, 1065 Budapest, Nagymező utca 20., kiállítás megnyitó a Vintage Galériában, 1053 Budapest, Magyar utca 26.

forrás: Mai Manó Ház

Posterfest 2018 megnyitó
A Magyar Plakát Társaság 2. PosterFest | BudaPest 2018 nemzetközi plakátkiállítást megnyitja és a szakmai díjakat átadja: rof. Dr. BACHMANN Bálint építész a METU rektora.

MIKOR: november 22. 18 óra
HOL: TESLA Budapest, 1075 Budapest, Kazinczy utca 21. / C

forrás: Tesla Budapest

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.