Kötelező – október 4-10.

Az elkövetkező napokban a Design Hétre koncentrálunk: a budapesti események között szombaton a METU-n a PICi Design workshopon koraszülötteket segíthetünk, a FORMA 1-en formatervező hallgatók munkáit láthatjuk hétfő estétől a Laborban. A Design Hét eseményeinek szünetében pedig érdemes elugrani például a Műterem Gasztroblog kiállítására vagy a Re.view fotókiállításra.

Re.view
A kiállításon részt vevő alkotók a fotográfia eszközeit felhasználva járják körbe a fotót, mint médiumot övező problémákat. A Re.view című kiállítás célja az ezen problémák mentén felmerülő kérdések széles spektrumon történő bemutatása. A kiállításon megjelenő projektek a fotó mediális tulajdonságait technikai, elméleti és társadalmi aspektusból vizsgálják.

MIKOR: október 4. 19 óra (megnyitó)
HOL: 1111. Budapest, Kende utca 1.

Forrás: Re.view

Műterem Gasztroblog
A kiállítás egy másfél éve indult mozgalomra épít, amely a művész és az étel kölcsönhatásáról szól, s bemutatja a művészek ételhez való viszonyulását, foglalkozik nem csak fizikai, de szellemi éhségükkel is. Silány gasztrohigiéniás szokásaink láttán, önirónia gerjesztette fotódokumentatív internetes blogot hoztunk létre, Műterem Gasztroblog néven. A blog szórakoztató bejegyzései az egyetem falai közt közbeszéd tárgyává váltak, és mozgalmat váltottak ki. A hallgatók fellelkesülve kezdték feltölteni önálló dokumentációikat az internetes platformra. A kiállítást a Műterem Gasztroblog tematikájára építjük fel, melyet nem művészeti, hanem muzeológiai szemléletmóddal prezentálunk.

MIKOR: október 4 – 26.
HOL: MKE – Magyar Képzőművészeti Egyetem, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

Forrás: MKE

DESIGN HÉT 2018
Fennállásának 15. évében a Design Hét Budapest egy több, mint százötven eseményt magában foglaló, 15 napos eseménysorozat, mely a társadalmi hasznosságon túl a design gazdasági jelentőségére is kiemelt hangsúlyt helyez, és mely a fővároson kívül több vidéki nagyvárosban is megrendezésre kerül.

MIKOR: október 5-19.

Forrás: Design Hét Budapest 2018

PICi Design – Gondoskodó Ölelés textil workshop
Koraszülötteket segítő workshopra várunk, mert minden tudatos kis lépés nagy segítség a kicsiknek. A KORE és a METU közös akcióján megismerheted a koraszülöttek hazai helyzetét, az önkéntesség feltöltő erejét, és szakemberek bevonásával pihe-puha varrott és horgolt textíliákat készíthetsz a babáknak.
Az esemény a Design Hét Budapest / Budapest Design Week keretében kerül megrendezésre.

MIKOR: október 6. 10-18 óra
HOL: METU Rózsa utcai campus, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.

FORMA 1 – METU Formatervező művész MA kiállítás
A METU Formatervező művész mesterszak bemutatja: FORMA 1, válogatás a szak első diplomamunkáiból és korábbi féléves feladataiból. A sokszínű projekteken keresztül megmutatjuk, mit jelent számunkra a kutatásalapú, gyakorlatorientált, felelős tervezői szemléletmód és mindez hogyan érvényesül a megvalósult tárgyakban, szolgáltatásokban.
Az esemény a Design Hét Budapest / Budapest Design Week keretében kerül megrendezésre.

MIKOR: október 8. 18 óra (megnyitó)
HOL: Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.