KÖTELEZŐ! szeptember 27. – október 3.

Vége az uborkaszezonnak, végre ősz van és alig tudunk választani  a programok közül. Az elkövetkező napokban szinte KÖTELEZŐ! Bécsbe látogatni, hiszen egyszerre három nagy esemény zajlik: lesz Art Fair, Parallel Vienna és kezdődik a Design Week is. Budapesten a kortárs képzőművészetre érdemes most fókuszálni, mert lesz FKSE portfóliókonzultáció, Közkemp, Drozdik Orshi és Eperjesi Ágnes kiállítás nyit- és záró események.

Portfóliókonzultáció & pályázási tanácsok / workshop+beszélgetés az FKSE-ben
Kinek ajánljuk a workshopot?
Aki a pályája elején áll, autodidakta, egyetemista, diploma utáni alkotó. Akiben még csak most fogalmazódott meg az első szakmai bemutatkozó anyag összeállításának gondolata. Annak, akit már hosszabb ideje nem ereszt a portfóliókészítés szükséges, ám nyögvenyelős feladata. Annak, aki bizonytalan, hogy mennyire meggyőző, tartalmas, az eddigi összeállítása és annak, aki szeretne egyszerűen visszajelzést kapni, hogy vajon milyen is az ő portfóliója. És végezetül, azoknak, akik bele látnának a rezidenciapályázatok elbírálásának mikéntjébe vagy szeretnének jelentkezni az FKSE tagságába egy ütős anyaggal.

MIKOR: szeptember 27. 15-18 óra
HOL: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay Terem, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

Forrás: FKSE

International Art Fair viennacontemporary
A viennacontemporary idén Közép-, Kelet-, & Kelet-Közép-Európára fókuszál. 23 ország 100 galériája és intézménye képviselteti magát, a keretprogramban performanszok, kiállítások, valamint szakmai beszélgetések és találkozók szerepelnek. Az Explorations című új program keretében a kiválasztott galériák standbemutatókkal is készülnek.

MIKOR: szeptember 27-30.
HOL: Marx Halle, Bécs, Karl-Farkas-Gasse 19.

Forrás: viennacontemporary

Parallel Vienna
PARALLEL VIENNA egyszerre kortárs művészeti vásár, kiállítás, de akár nyitott műteremként is tekinthetünk rá, ahol a nemzetközi kortárs művészeti színtér szereplői találkoznak. Az eseményhez csatlakozott többek között a budapesti Everybody Needs Art is.

MIKOR: szeptember 25-30.
HOL: Parallel Vienna, 1020 Bécs Lassallestrasse 1.

Forrás: Parallel Vienna

Vienna Design Week
Érdemes a budapesti Design Hét előtt Bécsben bemelegíteni, ahol több mint 100 rendezvény, kiállítás, installáció, tárlatvezetés, workshopok, valamint számos parti várja a design szerelmeseit. Fókuszban a 7. kerület, Bécs idei vendége Lengyelország.

MIKOR: szeptember 28. – október 7.
HOL: SMZ Sophienspital, 1070 Bécs, Apollogasse 19.

Forrás: Vienna Design Week

Drozdik Orsolya Orshi: Az érzékiség és az anyag
„A kiállítás: Rajzok, festmények, videók válogatott anyagát foglalja magába, valamint a legújabb sejtfestményeimet (2017–2018). Ezeket a festményeket tavaly nyáron készítettem Párizsban (62 darabot), majd később New Yorkban (48 darabot), és eddig még sehol sem mutattam be. Az új képek felidézik a Biológiai metaforák című sorozatomat is, melynek egyik festmény-installációját 1984-ben, pontosan 34 évvel ezelőtt, a Budapest Galériában állítottam ki. A 2018. szeptember 27-én nyíló kiállítás egy munkafolyamatba való betekintés, a készülés keresztmetszete, s e folyamat egyik fázisaként fogom fel azt is, hogyan találják meg új műveim a helyüket a galéria terében, hogyan rendeződnek autonóm egységbe.” (Drozdik Orsolya)

MIKOR: szeptember 27. 18 óra
HOL: Budapest Galéria, 1036 Budapest, Lajos utca 158.

Forrás: Budapest Galéria

Köz.kemp’18 – Communitas
„A köz.kemp egy olyan tíznapos szakmai-közösségi műhely, mely lehetőséget ad pályájuk elején járó fiatal képzőművészeknek és elméleti szakembereknek arra, hogy a városi létből kiszakadva, új kapcsolatokat hozzanak létre, integrálódjanak a művészeti közegbe, együtt gondolkodjanak, kísérletezzenek, alkossanak. Az alkotótábortábor vázát a csoportos műhelymunka adja, melyeket kortárs képzőművészek és elméleti szakemberek vezetnek egy adott tematika mentén.”
Workshop vezetők: Csörgő Attila, Frazon Zsófia, Ladik Katalin, Sőrés Zsolt
Kurátorok: Csejdy Borka, Hitka Lili

MIKOR: szeptember 27. 19 óra megnyitó
HOL: Labor, 1053 Budapest, Képíró u. 6.

Forrás: Labor

Eperjesi Ágnes: Lapozás – Záró tárlatvezetés és finisszázs
A kiállítás középpontjában egy rajzkönyv áll, amelyet Eperjesi Ágnes 2007-ben, Buenos Aires-i tartózkodása alatt készített. Az egyik peremkerületi könyv- és írószerbolt elhagyatott, lomos polcán talált régi füzet valaha könyveléshez való formanyomtatvány-mintakönyv lehetett. A Timbre Azul címfeliratú füzet minden lapja hivatalos nyomtatvány-sablonokat tartalmaz, 39 különböző típust. A megvásárolt füzetbe Eperjesi minden nap készített egy-egy rajzot, melyek a sablonok rubrikáiból mint pixelekből indultak ki. Az elkészült 39 rajz nyilvánosan még sosem volt látható, hiszen a lapozgatás nem tenne jót a régi füzetnek. A füzet tárlóba kerül, ami csak az aktuális oldalt engedi látni. A nyitvatartás 13 napja alatt naponta 3 alkalommal egyet-egyet lapozunk a füzetben, így fokozatosan mind a 39 rajzot közszemlére tesszük.

MIKOR: szeptember 28. 18 óra
HOL: ISBN könyv+galéria, 1084 Budapest, Víg utca 2.

Forrás: ISBN könyv+galéria

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.