KÖTELEZŐ! – szerdától szombatig

Nyári szünetben/szabi alatt/munka után szerdánként érdemes design strandolni, ezen a héten csütörtökön Art Mentor nyílt napon, pénteken FKSE tárlatvezetésen részt venni, szombaton pedig a Rövidek éjszakájához csatlakozni. És ha extra program is belefér: péntekig egy izgalmas kiállítást nézni a KÉK-ben.

Design strand #03 – díszlettervezés
A design strand egy beszélgetéssorozat, ahol szeretnénk egy limonádé mellett kicsit közelebb hozni egymáshoz a dizájnnal foglalkozó, de már strandolni vágyó diákokat. Szerdánként alkotók beszélgetnek oktatókkal, Horváth Gergely rádiós műsorvezető pedig garantálja, hogy nem lesz túlzott szakmázás.
Vendégek: Lakos Dániel a 2009-ben alakult Tervhivatalból, akik az akkori építőipari válságot úgy fordították előnyükre, hogy a hagyományos építészeti tervezés mellé elkezdtek a design többi területével is foglalkozni, Csanádi Judit építészmérnök végzettségű díszlettervező, az MKE Látványtervező Tanszékének szakmai vezetője és a montreali École Nationale De Theatre oktatója, Ambrus Mária szintén építészmérnök, aki a betont az általa “eldobónak” nevezett papírépítészetre cserélte.

MIKOR: június 20. 18 óra
HOL: Pagony, 1114 Budapest, Kemenes utca 10.

Forrás: Pagony

Nyílt nap – Budapest Art Mentor
Az L Art Management és az Együtt a Művészetért Egyesület nyilvános pályázatot ír ki képzőművészek számára, a Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogramban való részvételre.
A nyílt napon az érdeklődőknek lehetőségük van a Budapest Art Mentor – képzőművészeti mentorprogramot részletesebben megismerni, találkozni pár oktatóval, ill. már végzett mentoráltakkal.

MIKOR: június 21. 18 óra
HOL: Művészet Rt. – 1056 Budapest, Irányi u. 25. félemelet 2.

Forrás: Budapest Art Mentor

Városi infrastruktúrák újrahasznosítása – kiállítás
A kiállítás Zétényi Zsófiának a városi fizikai hálózatok rejtett tartalékaival és ezek átalakíthatóságával foglalkozó alkotói tevékenységét mutatja be. Zétényi Zsófia a doktori kutatásában egy olyan tervezési módszertant ír le, amelynek segítségével a város infrastruktúráiban rejlő kihasználatlan tartalékok átértelmezhetők, és új funkciót is képesek ellátni az eredeti működés befolyásolása nélkül. A kiállítás ezt a tervezési módszertant osztja meg és teszi hozzáférhetővé saját esettanulmányok segítségével.

MIKOR: június 22-ig
HOL: KÉK – Kortárs Építészeti Központ, 1111 Budapest, Bartók Béla út 10-12.

Forrás: KÉK

Város vs. természet – tárlatvezetés / FKSE
A Deák 17 Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület közös szervezésében a Város vs. természet kiállítás első tárlatvezetése.
Közreműködnek a kiállítók közül: Hatházi László és Kerekes Gábor
FKSE részéről művészetelméleti kommentálók: Zsámboki Milkós és Salamon Júlia

MIKOR: június 22. 17 óra
HOL: Deák 17 Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.

Forrás: Deák 17 Galéria

Rövidek Éjszakája a Y.EAST Fesztiválon
A Kertem Mozi éjszakai különkiadása, avagy Rövidek Éjszakája a Y.EAST Fesztiválon
Kortárs kisfilmek a csillagos ég alatt. A filmekről a vetítés után beszélgetés a jelenlevő rendezőkkel.
Ismerkedés, sátrazás, fröccsözés, éjszakai égboltban gyönyörködés, kabóca és tücsök hangtól tarka nyári est.

MIKOR: június 23. 23 óra
HOL: Zsámbéki Színházi Bázis, Zsámbék

Forrás: Y.EAST

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.