KÖTELEZŐ! – június 12-18.

Akár június végéig is betervezhető programokat ajánlunk: emlékek tartósítása, felfedezésen alapuló kiállítás, dimenzióváltás kristályzene segítségével, határtalan design, kerámia kiállítás és vásár, város vs. természet és 24 új kiállítás Szentendrén.

Art Capital 2018
24 új kiállítás ǀ 52 program ǀ 136 művész Szentendrén
Részletes program itt érhető el.

MIKOR: június 24-ig
HOL: Szentendre, több helyszínen

Forrás: Art Capital 2018

Talált tárlat – Lemuel Gulliver emlékezete
Furcsa jelenségeket észlelnek az Andrássy út és Paulay Ede utca lakói. Az elmúlt napokban több bejelentés is érkezett a rendőrségre éjszakai, elviselhetetlen zajongásról, robbanásra és lövésekre emlékeztető hangokról, üvegcsörömpölésről, ami még a turistákat is megbotránkoztatta. A közös lakossági és rendőrségi nyomozás során a hangok forrását rendkívüli gyorsasággal, két nap alatt azonosították, világossá vált, hogy azok a föld alól jönnek. A nyomok az Artpool P60 lezárt, jelenleg üresen álló kiállítóterének bejáratához vezettek. A lakosság és a rendőrség tehetetlenül áll a bejárat előtt.

Kiállító művészek: Albert Ádám, Csató József, Csernovszky Júlia, Gosztola Kitti, Gyenis Tibor, Implausible Works, Kárpáti János Iván, Kophelyi Dániel, Kútvölgyi-Szabó Áron, Lakner Antal, Molnár Zsolt, Monhor Viktória, Peternák Anna, Szegedy-Maszák Zoltán, Szimán György, Tranker Kata, Vidra Réka

A Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművészet-elmélet szakos hallgatóinak felfedezésen alapuló diplomakiállítása.

MIKOR: június 12. 18 óra, nyitva június 30-ig
HOL: Artpool P60, Budapest VI. kerület, Paulay Ede u. 60.

Forrás: MKE

H. Pottery
Csoportos kerámia kiállítás és vásár.
A kiállításon látható tárgyak együtt égtek ki a kecskeméti Sasukenei füstmentes fatüzes kemencében, amelyet Masakazu Kusakabe épített a Nemzetközi Kerámia Stúdió kertjében. A tárgyak nagy része a Lakatos Ábel által vezetett kurzuson készült, kifejezetten erre a kemencére, kísérleti és tanulmányi céllal.

MIKOR: június 10-14.
HOL: Hidegszoba Studio, 1072 Budapest, Dob utca 24.

Forrás: Hidegszoba Studio

Város vs. természet
Városi létünkben egyre hangsúlyosabb, egyre inkább teret nyer a természetbe való visszavágyódás. A gerillakertészkedés, vagy a közösségi kertek a főváros közepén mára már mindennapi látvánnyá váltak. Hogyan hódítja vissza a várost a természet?
Kiállító művészek: Bartha Máté, Boros Mátyás, Gosztola Kitti, Hatházi László, Herbert Anikó, Énzsöly Kinga, Kállai Márton, Kerekes Gábor, Szabó Klára Petra, Tranker Kata.

MIKOR: június 13. 18 óra (megnyitó)
HOL: Deák 17 Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17.

Forrás: Deák 17 Galéria

Trafó Bálna a Kolorádón // EJTech _ S E N S O R I V M _
Zenélj kristályokkal a Trafó Bálnában!
Az EJTECH egy olyan technológiai és művészeti laboratórium, amelyet Esteban De La Torre (MEX) és Judit Eszter Kárpáti (HU) alapított Budapesten. Interaktív installációikban a hang és az anyag összekapcsolhatóságát kutatják és az ember és a technika kölcsönhatásaival kísérleteznek. Alternatív felületeket, okos textileket vagy éppen kristályokat hoznak létre, amelyek új dimenziókat nyitnak meg a hangok, a vizualitás és a tapintás összekapcsolásával.

MIKOR: június 14. 14-22 óra
HOL: Trafó, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Forrás: Trafó

Határtalan Design / Design without borders
13. madeinhungary + 6. MeeD
Kiállítás cseh, lengyel, magyar, német, osztrák, román, svájci, szlovák és szlovén designerek, ékszertervezők és tárgyfotósok munkáiból.
További információ itt érhető el.

MIKOR: június 14. – augusztus 26.
SZAKMAI NAP: 2018. június 15. 11- 15 óra
HOL: Új Budapest Galéria (Bálna), 1093 Budapest, Fővám tér 11–12.

Forrás: Határtalan Design

Győri Blanka: Tartósítás, kísérletek
„Engem is foglalkoztat, hogy el kéne indulni Budapestről, és lelépni innen hosszabb időre. De van még olyan dolog, amiről csak itt tudok értelmesen beszélni. Rendeznék egy kiállítást kihalófélben lévő szavakból. Olyanokból, amiket elvisz magával a mai 90-100 évesek generációja, például az én nagyszüleim. Minden tárgy, fotó egy-egy kísérlet az emlékek tartósítására, tárolására. A most kiállított munkák fókusza, hogy lehet-e humorral nyúlni az emlékezet tárgyaihoz és elhagyni a csábító, de megszokássá vált melankóliát.”

MIKOR:  június 30-ig szombatonként 14 és 19 óra között, vasárnaptól péntekig bejelentkezéssel
HOL: Svábhegyi Csillagvizsgáló, 1121 Budapest, Konkoly-Thege Miklós út 15-17.

Forrás: Győri Blanka

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.