Kötelező! április 12-18.

Identitás, gondolat plasztika, kibékülés, kulturális plakátok, egy vezér gyermekkora, Google, Magnum Photo – ez csak néhány az aktuális kiállítások, filmes és fotós programok témái közül. És a harmadik Budapest Art Week is hamarosan startol. KÖTELEZŐ!

By,e U’dyt: Being Nobody
A SENKINEK LENNI című kiállítás azokat az identitás és karrier építő gyakorlatokat kérdőjelezi meg, amelyek rosszul felfogott mintákon keresztül a hétköznapi életet felőrlő és a kreativitásunkat is blokkoló tevékenységekhez vezetnek. Sodródni az árral, elképzelni és bevonzani érzéseket, meditáció, vagy csak illúziók és újabb vágyak generálása? Ha elfogadom, hogy SENKI sem vagyok, nem kell félnem megmutatni, hogy a valóság szorongással és félelmekkel teli, a sebezhetővé válás esszenciális.

MIKOR: már megnyílt
HOL: Lollipop Factory, 1061 Budapest, Király utca 24.

Forrás: Lollipop

Extra +
A Budapesti Metropolitan Egyetem Fotográfia szak, alkotói specializáció hallgatóinak kiállítása.
Kiállítók: Borsos Mátyás, Déry Ágoston, Érdi Róbert, Lázár Dóri, Matolcsi Fédra, Molnár Levente, Nagy Dániel, Pekár Áron, Szabó Zsófia
Kurátor: Szabó Dezső

MIKOR: már megnyílt
HOL: Mai Manó kávézó, 1065 Budapest, Nagymező utca 20.

Gondolat plasztika / Thought Sculpture > Borsos Lőrinc, L.Lawson
A 2018-as GONDOLAT PLASZTIKA sorozat első eseményeként Borsos Lőrinc és Lindsay Lawson performansz-előadásai lesznek láthatóak. A program ingyenes.
Borsos Lőrinc: Mindörökké együtt
(Tippcsokor egy szárnyaló párkapcsolathoz 45 percben)
A Borsos Lőrinc házas művészpár kvázi párterápiás műsora.
“Szeretnél boldog párkapcsolatban élni? Érdekel, hogyan lehet életben tartani a lángot? Szeretnéd művészi szinten megélni az együttlétet? Ha fentiek megérintettek, akkor érdemes eljönnöd! Kívánság mécsessel és sok-sok pozitív energiával készülünk!”
Lindsay Lawson: Az igazi mosolygó kő
Lawson performansz-előadásának kiindulópontja a művész több-évig tartó internetes vadászata egy olyan kő után, aminek az eBay aukcióján 1 millió dollár volt a kikiáltása ára. A magas becsérték a kő egyediségének volt köszönhető, hisz annak csiszolt felületén egy bohóc-szerű mosolygó arc látható. Az előadás során egy olyan, a megszállottság által fűtött személyes hangú történet bontakozik ki, melyben a meglepő fordulatokkal teli események, a művész a kőhöz kötődő különös viszonya, és az ehhez kapcsolódó művei és kiállításai egy szövetbe rendeződnek.

MIKOR: április 13. 18 óra
HOL: Trafó, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Forrás: Trafó

Előadás – Thomas Dworzak, a Magnum Photos elnöke
Előadás – Thomas Dworzak, a Magnum Photos elnöke // Talk – Thomas Dworzak, the President of Magnum Photos
Join Magnum photographer Thomas Dworzak for an evening Talk and Q&A about his practice and experience working for more than 20 years in the photojournalism field. Member of the prestigious agency since 2014, Thomas has been covering world conflicts such as in Yugoslavia, Chechnya and Afghanistan, and documented the world, and within, recent changes of migration (his recent publication An Illustrated Introduction to Europe for Migrants and Refugees). He also curated new streams work using contemporary image-sharing networks (his “Instagram books”) exhibited in 2017 at the International Center of Photography.

MIKOR: április 13. 18 óra
HOL: Capa Központ, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Forrás: Capa Központ

Kibékülés kiállítás vendégnap
A kibékülés mindig aktív folyamat, cselekvés, és semmiképpen nem beletörődés. A kibékülés mindig sok szálon kötődik a múlthoz, de ugyanígy függ az elképzelt jövőtől. A kibékülés önmagunkkal vagy embertársainkkal mindig magában foglalja a múlt átértékelését és a jövőkép újragondolását. A Kibékülés című kiállítás egyszerre tart tükröt Pannonhalma múltja és lehetséges jövője elé. Öt művész reflektál a kibékülés fogalmára, munkáikban személyes történeteik mellett helyi kutatásokból, beszélgetésekből indulnak ki. A kiállítás emellett imaszövegek és interjúk segítségével képeket villant fel az apátság elmúlt negyedszázadának történetéből, felidézi az egykori jövőképeket, amelyek mindig a hagyományból táplálkoztak.
Képzőművészek: Erhardt Miklós, Esterházy Marcell, Imre Mariann, Nemes Csaba, Szász Lilla
Kurátor: Mélyi József

MIKOR: április 14. 11.00-13.30
HOL: Pannonhalmi Főapátság, 9090 Pannonhalma, Vár 1.

Editor’s Cut – Egy vezér gyermekkora
Meghívott vendég: Jancsó Dávid vágó
A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari.
The Childhood of a Leader / Egy vezér gyermekkora (angol, magyar, francia misztikus dráma, 115 perc, 2015. r.: Brady Corbet)
1918-ban, a 20. századi önkényuralmi rendszerek szárba szökkenésének időszakában járunk. Párizsban egy fiatal amerikai fiú figyelemmel kíséri, hogyan működik közre apja a versailles-i békeszerződés kidolgozásában. Ezek a tapasztalatok örökérvényűen formálják eszméit és világképét, és lassanként, a szemünk előtt alakul ki egy hátborzongató személyiség.
Forrás: mafab.hu

MIKOR: április 16. 18:30
HOL: Art+ Cinema, 1074 Budapest Erzsébet krt. 39.

Kulturális Poszter
Michel Bouvet a Pécsi Galéria meghívására látogat Magyarországra, ahol április 18-án nyílik kiállítása „Nem csak Párizs!” címmel. Ezt megelőzően, a Budapesti Metropolitan Egyetemen tart angol nyelven előadást Kulturális Plakát címmel.
Párizsban élő világhírű grafikusművész, a Nemzetközi Grafikai Szövetség tagja, számos nemzetközi grafikai biennálé díjazottja, grafikai kiállítások gyakori zsűritagja. Fő profilja a színházplakátok, valamint fesztiválok és kiállítások arculatának tervezése.

MIKOR: április 16. 17:30
HOL: METU Rózsa utcai campus, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6. A009

Forrás: https://en.unifrance.org/movie/34686/michel-bouvet-poster-artist

A Google fejlődése – belépés a „segítségnyújtás korszakába”
Életünk egyre több aspektusát járja át a digitális technológia. Olyan fogyasztókká válunk, akiket a tenyerükben lévő eszközök egyre inkább segítenek és felhatalmaznak. Hogyan tudja a technológia legkülönbözőbb igényeinket nemcsak kielégíteni, hanem előre is látni? Hogyan tud olyan segítséget nyújtani, aminek az adott pillanatban és helyen valóban örülünk?
A Budapesti Metropolitan Lab fő célkitűzése a technológiai eredmények kreatív használata, innovatív művészeti lehetőségek kutatása, támogatása. Kooperációi mentén inspirációival segíti innovációs és technológiai folyamatainak végiggondolását iparági és GLAM partnereinek.
Az előadáson való részvétel ingyenes.

MIKOR: április 16. 17:30
HOL: METU, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6., A209-es terem

 

Budapest Art Week
6 nap | 72 helyszín | 96 kiállítás | 90 program | 1 jegy
2018. tavaszán harmadik alkalommal a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül immár nem csak a zenéről, hanem a képzőművészetről is szól a Főváros élete. Számos kiállítás mellett megannyi program várja az érdeklődő közönséget az Art Week hat napja alatt a város múzeumaiban, kiállítótereiben, galériáiban és az alkotók tereiben, a műtermekben.
További információ: https://www.bpartweek.hu/hu/

MIKOR: április 17-22.
HOL: 72 helyszínen

Forrás: BAW

Szuszpenziók
A számos képzőművészeti helyszínt és eseményt, galériát és múzeumot egy hétre szoros hálózattá formáló Budapest Art Week idén immár saját, az esemény égisze alatt szervezett kiállítással is jelentkezik. A Szuszpenziók című csoportos tárlat a művészeti hét tényleges és virtuális túráinak a kiindulópontja is szeretne lenni.
Kiállító művészek: Ábel Tamás, Ádám Zsófia, Csontó Lajos, Erőss Ágost Koppány, Fabricius Anna, Ferenczy Zsolt, Gerber Pál, Győrffy László, Kerekes Gábor, Schmied Andi, Zékány Dia
Kurátor: Kukla Krisztián

MIKOR: április 17-22.
HOL: TESLA, 1075 Budapest, Kazinczy utca 21/C

Forrás: TESLA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.