Kötelező! március 8-14.

A héten az Építészeti Filmnapok és a Budapest FotóFesztivál programjai mellett a festészet, a vágás és a fatüzes eljárások szerelmeseinek is van ajánlatunk.

DOERS. Service Design Conference 2018
Sharing economy, digital transformation and environmental changes made us think differently about services. To orchestrate innovation in such a disruptive environment, businesses need creative professionals like service designers and customer experience experts more than ever. We bring the real DOERS of this industry together, ask them to show how they work. No fairy tales, no myths, just real stories.

MIKOR: március 8. 8:20 – 18:00
HOL: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Forrás: DOERS

FATŰZ MOST – csoportos kiállítás megnyitó
Az elmúlt években a fatüzes égetési technika reneszánszát éli külföldön és hazánkban is, nagymértékben köszönhetően a new craft mozgalom globális hatásainak. Ezen tendenciákra reflektálva kívánjuk bemutatni a technika legkivallóbb hazai képviselőit.
A kiállító művészek: Kemény Péter, Néma Júlia, Lakatos Ábel, Kontor Enikő, Ruzicska Tünde, Szabó Ádám Csaba, Steve Mattison, Boleman Bence

MIKOR: március 8. 18 óra
HOL: Museion No1, 1091 Budapest, Üllői út 3.

Forrás: Museion No1

Marge Monko: Women of the World, Raise Your Right Hand
Marge Monko legújabb kiállítása, a szépség, a vágy, a luxus és a termékenység fogalmait és reprezentációit vizsgálja, a reklámiparból összegyűjtött képeken és szlogeneken keresztül. A kiállított videó munka, fotók és installációk azzal a céllal készültek, hogy felfedjék a kapcsolatot a publicitás és a női identitás kulturális értékei között.

MIKOR: március 8. – április 28.
HOL: Molnár Ani Galéria, 1088 Budapest, Bródy Sándor u. 36.

Forrás: Molnár Ani Galéria

Nyom / Trace – Illés Barna kiállítás megnyitója
A jelentés sosem egyszerűen önmagában adott, hanem benne mindig nyomok, kontrasztok és analógiák sejlenek fel, új és új asszociációk lehetősége formálódik. Egy nyom fényképe talán éppen ellentéte a döntő pillanatnak. Ez az azutáni pillanat. Azokat a jeleket rögzíti, amiket a világ hagyott rajtunk, és azokat, amiket mi hagytunk a világon. Ennek tükrében úgy használom a fotót, mint a nyomrögzítés eszközét. Állandó mozgásban, változásban újraértelmezésben.
A kiállítás a Budapest FotóFesztivál hivatalos programjának része.

MIKOR: március 8. 19 óra
HOL: K.A.S. Galéria, 1114 Budapest, Bartók Béla út 9.

Forrás: K.A.S. Galéria

Budapesti Építészeti Filmnapok
Újra kortárs építészet és design a filmvásznon négy napon át.
Hogyan gondolkoznak azok az építészek, akik az elmúlt évtizedben újragondolták az építészet szerepét és eszköztárát? Hogyan zajlik a közösségi tervezés folyamata? Miként élik meg egy új épület megszületését a rajta dolgozó munkások? Hogyan alakul egy funkcióját elvesztett épület, stílus vagy technológia sorsa?
Részletes program, filmleírások és előzetesek: http://filmnapok.kek.org.hu/

MIKOR: március 8-11.
HOL: Toldi Mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

Forrás: KÉK

Zékány Dia | Tárgyeset kiállítás megnyitó
Zékány Dia korán felismerte és azóta is tudatosan dolgozik a tárgytömegek entrópiájának eleve absztrakt-közeli képiségével. A túlzsúfolt szobák látványát affirmatív iróniával festményekké transzformálja és rendszerint üres white cube-terekben mutatja be. A modernség tiszta művészeteszménye, techno-utópista strukturalizmusa, valamint a halmozódó felesleggel, szeméttel, rendezetlenséggel szembesítő hétköznapi és művészeti ellen-hagyomány egymásba fordításával kísérletezik.

MIKOR: március 9. 19 óra
HOL: A.P.A. Galéria, 1085 Budapest, Horánszky u.5.

A.P.A. Galéria

Editor’s Cut Filmklub – Rézangyalok
Meghívott vendég: Sivó Júlia szerkesztő-vágó
A programsorozat házigazdája és moderátora Miklós Mari.
Rézangyalok
magyar dokumentumfilm, 52 perc, 2017. Rendező: Surányi Z. András
A hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő fiatalok iskolai alulteljesítése és lemorzsolódása súlyos problémát jelent ma, Magyarországon. Miskolcon, egy baptisták által fenntartott általános iskolában 2014. szeptembere óta rézfúvós hangszeroktatás folyik. A magyar kormány és a máltaiak közös, társadalmi felzárkóztatási céllal létrehozott “Szimfónia programja” válik itt valósággá. (Forrás: port.hu)

MIKOR: március 13. 18 óra
HOL: METU Rottenbiller utcai campus, 1077 Budapest Rottenbiller u. 17-19. M404-es nagyelőadó

Rézangyalok

Hasenfratz Ora: Out of Eden kiállítás megnyitó
Hasenfratz Ora ’Out of Eden’ című sorozatában a fotográfia eszközeivel dolgozza fel saját lelkiállapotváltozásait. Legyenek ezek a lélek apróbb rezdülései, vagy akár viharai is. A személyes indíttatású koncepció mégis alapvetően univerzális érzelmekről szól.
A kiállítást megnyitja: Pfisztner Gábor, esztéta

MIKOR: március 13. 19 óra
HOL: Intoart Contemporary Gallery, 1054 Budapest, Garibaldi köz 3.

Forrás: Intoart Contemporary Gallery

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.