Kötelező! február 1-7.

Eheti KÖTELEZŐ! ajánlónkban többek között finn és magyar filmnapok, kreatív szakmai díjátadó, fotográfiai könyvbemutató, textil worksop és több, hamarosan záró kiállítás közül lehet választani. Akár többet is.

Best of Friss Hús
Vetítés a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál filmjeiből a CEU-n. A belépés ingyenes és minden érdeklődő számára nyitott.

MIKOR: február 1. 18:00–20:00
HOL: Central European University 1051 Budapest, Nádor u. 9 – Auditórium B

forrás: Friss Hús

Highlight of Hungary díjátadó
A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan hazai kreatív gyűjtés, amely szakmai alapokon, ám kategóriák nélkül gyűjti egy platformra a hazai sikereket. A mindenkori kurátori csapat 10 felkért szakemberből áll, akik a kreatív ipar különböző területeit képviselik, ám mind az értéket kutatják, ennek alapján jelölik az aktuális év számukra legizgalmasabb, leginspirálóbb projektjeit.

Az idei jelölteket itt lehet megnézni: http://www.highlightsofhungary.hu/

MIKOR: február 1. 19 óra
HOL: Katona József Színház 1052 Budapest, Petőfi Sándor u. 6.

forrás: Highligts of Hungary

Czigány Ákos: Bet – könyvbemutató
“Korlátozott ég. Szűk levegő. De a fény így is, úgyis betör.
Világosság zúdul a keskeny gangra, melegség a fázós szűkületbe.
Behömpölyög, mint váratlan vendég.
Vagy ahogy Pajor Tamás fogalmazott: „A nap felkel, mint egy vallatólámpa, és végigrohan az égen.” – részlet Térey János: A Világossághoz. Czigány Ákos képei alá c. írásából
A könyvbemutató vendégei: Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója; Czigány Ákos fotóművész; Katyi Ádám, a könyv tervezőgrafikusa; Térey János író, költő, a könyv egyik szerzője.

MIKOR: február 2. 17 óra
HOL: Várfok Galéria 1012 Budapest, Várfok utca 11.

forrás: Várfok Galéria

A MúzeumCafé és a hatvanas évek művészete
Gréczi Emőke, a MúzeumCafé főszerkesztője, Topor Tünde, az Artmagazin főszerkesztője és Vass László műgyűjtő beszegetése, valamint György Péter esztéta, a MúzeumCafé szerkesztőbizottsága tagjának és Birkás Ákos festőművész tárlatvezetés a Magyar Nemzeti Galériában a Keretek között. A hatvanas évek művészete Magyarországon című kiállítás kapcsán.

MIKOR: február 3. 14:30-tól
HOL: Magyar Nemzeti Galéria 1014 Budapest, Szent György tér 2.

forrás: MNG

Macando textilmedál workshop
Macondo rövidített workshop, origami textil medálokat festése a Hababa Designer Storeban. Akkor is érdemes eljönni, ha ha csak fél órád van készíteni valami apróságot.

MIKOR: február 4. 14-17 óra
HOL: Hababa Designer Store and Gallery, 1052 Budapest, Fehér Hajó utca 8-10.

forrás: Macando

Herceg Klára-díj 2017 díjazottjainak kiállítása
2017-ben Maja és Reuben Fowkes ajánlása alapján a zsűri (Maurer Dóra, Ladik Katalin, Lázár Eszter) Pinczehelyi Sándornak ítélte a Herczeg Klára-díj szenior fokozatát. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület vezetősége a díj junior fokozatában Ember Sárit részesítette.

MIKOR: február 4-ig
HOL: Labor, 1053 Budapest, Képíró utca 6.

forrás: Labor Bp

Finn Filmnapok
A Finn Filmnapokon a finn filmművészet kiemelkedő alkotóinak kilenc izgalmas műveit mutatják be. A játékfilmek és dokumentumfilmek mellett a fesztivál programjában két beszélgetés is szerepel, amelyek a kortárs filmgyártás aktuális kérdéseivel foglalkoznak.

MIKOR: február 7-11.
HOL: Toldi Mozi 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

forrás: Finn Filmnapok

Magyar Filmhét
A negyedik Magyar Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2017-ben bemutatott játékfilmeket, tévéfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentumfilmeket és animációs filmeket. A 4. Magyar Filmhét díjait a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással, amelyet a seregszemle végén ünnepélyes keretek között nyújtanak át a díjazottaknak a Vígszínházban. A Magyar Filmdíjakat a Magyar Filmakadémia tagjai ítélik oda titkos szavazással 23 kategóriában.

MIKOR: február 7-11.
HOL: Corvin Mozi 1082 Budapest, Corvin köz 1.

forrás: Magyar Filmhét

Bentlakás – Söptei Eszter textilművész kiállítása
… a kiállítótér átalakul egy textilekből kialakított enteriőrré. Az alkotó folyamatosan jelen lesz a kiállításon, beköltözik a térbe. A megnyitón fizikailag, offline állapotban, míg a kiállítás 3 hetes időszakban online lehet vele találkozni és beszélgetni az enteriőrben.

MIKOR: február 16-ig
HOL: FISE Galéria, 1054 Budapest, Kálmán Imre utca 16.

forrás: FISE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.