Random – Molnár Péter Miklós aka MPM

Befutott vagy épp feltörekvő alkotók esetében sokszor merülnek fel ugyanazok a kérdések egy-egy beszélgetés vagy interjú során. Mindig ugyanaz a verkli, standard témák:

Ki vagy?

Molnár Péter Miklós vagyok tisztelettel! Alapszakon operatőrként végeztem a METU-n, most Mozgókép művész – Kreatív Producer Mester szakra járok.

Mivel foglalkozol?

Főállásban szórakozom ­- amit természetesen halálosan komolyan veszek, de a filmezés egy remek játék.

Mi a legjelentősebb munkád?

Mindig az aktuális. Szeretem egyre magasabbra tenni a lécet. Nincs igazán veszíteni valóm, mert a legrosszabb dolog, ami történhet egy filmmel, hogy valaki unatkozik, miközben nézi. Hála az égnek nem múlik senki élete rajtam. A legutolsó munkám Zsolt és Rezső: Az elhallgatott igazság c. műsor volt, amit a Comedy Centralnak készítettem rendezőként és társíróként. A diplomafilmem – amit Makkos Zsófival közösen rendeztünk és én operáltam – Az az egy gyerek, nagy örömünkre lubickol a fesztiválokon. A Savaria filmszemle legjobb kisfilm díjazása után most a Zsigmond Vilmos Fesztiválon van versenyben.

Mi inspirál?

Mindig jó érzés, ha örömet okozok a munkámmal, de önző módon magam miatt csinálok filmeket, ugyanis imádom az egész szakmát. A zene is nagyon nagy hatással van rám. Sokszor ötleteléshez keresek számokat, amik a megfelelő hangulatba hoznak. És filmek is inspirálnak, egyszerűen odavagyok a műfajért. Tavaly 200+ filmet láttam, idén nem tudom, hogy sikerül-e ennyit, mert mostanában elég sok munkám van szerencsére. De legnagyobb hatással más tehetséges emberek vannak rám, akikkel gyönyör együtt dolgozni. Elvégre  a filmkészítés egy nagy csapatmunka.

Hol látod magad 5 év múlva?

Hát, ha addig el nem gázol egy Beer Bike, akkor remélhetőleg beindítom az MPM Varietét, ami egy minőségi online humorcsatorna lesz, de ez még a jövő zenéje.

Ezekre a kérdésekre pár jövő pedzegető, izzasztó családi ebéd vagy egyetemi kurzusos bemutatkozás után kialakulnak a betonbiztos válaszok, amik csak néha-néha változnak, minimálisan formálódnak. Mivel a legtöbb találkozás, társas esemény során van rá esély, hogy felmerülnek ezek a témák, az ember megtanul szép összeszedetten válaszolni rá, hogy jó képet fessen magáról és ne érjék meglepetések. Az „igazi ember” azonban pont akkor bújik elő legjobban, amikor idegen helyzetben találja magát, ha valami váratlan kérdést kap, amin akár elmosolyodik magában, akár felvonja a szemöldökét, de mindenképp kicsit kimozdítja a komfortzónájából.
A Random sorozat interjúalanyait arra kérjük, hogy mondjanak 5 db számot 1 és 30 között, amivel kisorsolunk számukra a random kérdéseket, remélve, hogy ezzel kicsit közelebb kerülhetünk hozzájuk. MPM a következő kérdéseket sorsolta magának:

Mi az aktuális power songod?

Megkérdőjelezhetetlenül a Caravan Palace – Wonderland, de ha nem akarom teljesen megőrjíteni magam, akkor a Cory Henry – NaaNaaNaa c. számát hallgatom meg, ami csak egy kis mosolyt csal az arcomra minden alkalommal.

Mi a leghúzósabb tétel a bakancslistádon? 

Nincs bakancslistám. Eddig az életemben a legjobb élményeim nem olyanok voltak, amiket mások bakancslistára írnak. De az biztos, hogy egyszer szeretném meglátogatni a Machu Picchu-t egy láma társasában. Úgy hallottam, lehet lámákat bérelni, akik viszik a cuccodat a túra alatt és rohadt jó fejek.

Mi van az asztalodon?

Hatalmas rendetlenség. Kupacban áll itt minden a bohócorrtól kezdve a teleszkópos hússütőn és a VHS kazettán át egészen egy rózsaszín pléh nyúlig.

Megeszed vagy meghagyod a pizza szélét? 

Annyira megeszem, hogy azzal kezdem.

Milyen szupererőt szeretnél?

Sokat gondolkoztam már ezen a kérdésen és végül az idő megállítására (és természetesen elindítására) jutottam. Egyrészt mindenre lenne időm, soha nem lennék kialvatlan, ami legnagyobb ellenségem, és a világ legjobb bűvésze lehetnék.

Guttray Móni

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.